http://1.bp.blogspot.com/_bx29tX8St8U/TJxoDzJnztI/AAAAAAAAAKA/TXKFQU70onY/2kali-din.gif
=========================================================================================================================
2KALI PENDAPATAN DAN 2KALI KEBAHAGIAAN SETIAP BULAN - BISNES PENDAPATAN PASIF (TANPA MENAJA) RM1500 KEUNTUNGAN SETIAP BULAN
!
=========================================================================================================================

Website 2kali Berwajah Baru



Salam Sejahtera !

Hari ini syarikat Ezey Marketing telah membuat perubahan kepada website mereka. Berwajah baru la katakan. Design lebih cantik, menarik dan simple. Pihak admin 2kali juga telah menggunakan sistem baru untuk pendaftaran.

1. Pendaftaran :
Semua pendaftaran adalah terus daripada upline sendiri. So, anda kena berurusan dengan upline anda untuk membuat pendaftaran. Hal ini kerana, syarikat tidak ingin mendapatkan permohonan palsu daripada sikap buruk sesetengah scammer ni. Hampir 40% permohonan adalah permohonan palsu.

Untuk pendaftaran, anda boleh bank in sendiri ke syarikat dan boleh juga melalui saya. Terpulang kepada anda dan saya akan registerkan anda tanpa sebarang cas dikenakan. :)

2. Sistem lebih teratur :
Kalau laman web yang lama, nak kira total lot terpaksa mengira dengan cara manual tetapi dengan adanya web baru, semuanya sudah tercatit. tak payah susah-susah nak kira.

Sebarang kemusykilan boleh terus hubungi saya ok. Salam Maju Jaya.

Kemudahan Pendaftaran Untuk Anda

Saya menyediakan kemudahan untuk mendaftarkan anda di dalam bisnes ini. Saya akan setup kan sendiri akaun untuk anda tanpa anda perlu bersusah payah mengisi borang pendaftaran. Saya juga mendiakan perkhidmatan ini kerana ramai yang masih tidak faham cara untuk mengisi borang pendaftaran di laman rasmi 2kali.com.

Sila ikuti langkah dibawah untuk saya setupkan pendaftaran anda.

1. Bank In ke akaun Maybank saya : 

    Penama Akaun  : MUHAMMAD HAFIZ BIN NORDIN
    No. Akaun         : 1580 5150 2760 (MAYBANK)

(Sila buat pembayaran mengikut jumlah lot yang anda inginkan)
(Sila SMS kepada saya 019-5002813 selepas anda bank-in untuk saya buat pengesahan)
                                
                                Minima 1 Lot = RM60
                                Maxima 50 Lot = RM3000

2. Sila SMS kepada saya butiran seperti berikut :

     - NAMA PENUH
     - NO KAD PENGENALAN
     - ALAMAT RUMAH
     - NO HANDPHONE ANDA
     - NO AKAUN BANK ANDA

3. Setelah lengkap langkah 1 dan 2, saya akan setupkan akaun 2kali.com untuk anda. 

Sebarang masalah anda boleh terus hubungi saya. Terima Kasih.

SISTEM e-WALLET DAN UPDATE TERKINI

Perhatian Kepada Ahli-Ahli 2kali.com


Pihak Kami Mengucapkan Ribuan Terima Kasih diatas sokongan Ahli 2 semua. Kami amat berbesar hati kepada ahli-ahli yang dapat meluangkan masa bersama kami, Terima Kasih.

Maklumat Terkini untuk anda:

1. Kami sedang menaikkan taraf sistem kami untuk mengelakkan kelewatan dan masalah pembayaran kepada ahli.

2. Sistem ewallet akan digunakan untuk memudahkan anda membuat belian semula dan juga belian produk2 kami ( akan datang )

i. Tiada Had Minumum untuk pengeluaran ewallet anda. Anda boleh Request Wang anda walaupun RM 0.10.

ii. Anda boleh request wang anda dihantarkan kemana sahaja Bank di malaysia termasuk Paypal ( Dalam Proses )

iii. Request pembayaran wang anda akan mengambil masa 1-5 hari bekerja wang akan masuk ke akaun anda.

iv. Bonus dan Komisen anda akan dimasukan kedalam ewallet.

3. Tujuan penggunakan sistem ewallet ini ada disebabkan terlalu ramai anasir2 yang suka mendaftar tanpa membuat pembayaran. Sistem ini juga akan mempercepatkan serta mempermudahkan kami menguruskan pembayaran untuk mengelakan kelewatan dan ralat pembayaran.

4. Sistem ewallet ini akan mula digunakan pada 6/10/2010. Komisen anda akan dimasukan kedalam ewallet. Bonus pulangan 30 hari pada 6/10/2010 dibayar seperti biasa terus ke akaun bank anda ( kerana cek anda telah siap )

5. SMS akan dihantarkan seperti biasa pada hari anda mendapat komisen dan juga pada hari anda mendapat Bonus Pulangan. Selepas mendapat SMS anda boleh log-in untuk melakukan belian semula atau request pembayaran ke akaun bank anda. SMS juga akan kami hantarkan kepada anda setelah kami bank-in kan wang ke bank anda.

6. Sila updatekan info ini kepada downline anda. Rujuklah Upline anda untuk bantuan request bayaran dan juga belian semula. Sebarang Masalah, Sila Hubungi Kami ..

Terima Kasih.

ADMIN
2kali.com


MACAM MANA 2KALI BOLEH BAGI KEUNTUNGAN PADA AHLI ?

Assalamualaikum,

Disini, atas desakan ramai termasuk dalam PM aku. Aku ceritakan bagaimana wang anda di'rolling'kan kembali sehingga mendapat 150% pulangannya dan dijamin 30hari. Ini pun atas penerangan oleh en.din dan dokument2 yg ditunjukkan depan mata aku spt segala lesen, mereka yg terhamstert dan segala laporan2 aktiviti2 diorang. Itu pun kebetulan en.din tgh free dan semua dokument tu kebetulan atas meja dia. Kalo x mmg dia xnk tunjuk sebab leceh nk kena cari satu2.

Pertama sekali tujuan penubuhan 2kali ini adalah;
Insentif dari en.din yg ingin membantu org melayu dengan tak perlu terikut2 dengan plan 'skim cepat kaya' yang menyusahkan dan menguntungkan org tertentu. En.Din juga amat perihatin dan sering mengikuti perkembangan semasa semua skim2 MLM/forex/skim ntah apa2 yang memerlukan pelaburan yg amat tinggi sekitar USD$1000 utk forex, RM180 hingga RM500 standard untuk masuk mana2 plan, termasuk bio-aura yg mengcas sampai RM20,000 untuk proses kemasukkan. Sedangan mereka yg menyertai ini datangnya dari golongan berpendapatan rendah hinggakan sanggup berhutang saudara/kawan/tokey2 along yang menjerut diri sendiri dan memusnahkan masa depan/keluarga (ye lah kalo anak ramai, bini ari2 minta duit beli tu beli ni, sbg suami yg jenis panas baran menghasilkan pergaduhan rumah tangga, pendidikan anak terbiar dan penceraian).. dan bila cerita2 ni selalu bermain di surat khabar, en.din mengambil cara 2kali untuk membantu mereka yg menghadapi masalah2 ini..

Untuk sistem ini demi 2kali mengenakan cas RM60 minima sebagai amount yg munasabah utk dilaburkan dan demi mengelakkan manusia menjadi tamak, 2kali menghadkan RM3,000. Kerana tujuannya untuk mengelakkan org masuk terlalu banyak lot ataupun sanggup pinjam along/bank berpuluh ribu kerana itu tujuan niat asal 2kali ditubuhkan. Kerana 2kali bukan skim cepat kaya. Demi mengelakkan skim 2kali ini menyalahi syariah, 2kali telah mendapatkan banyak khidmat nasihat yang digariskan (cuba semak post saya yg lepas mengenai halal/haram 2kali ini)

Ok, sy terangkan proses penubuhan awal 2kali;
2kali adalah produk Ezey Marketing (001961614-A), dimana Ezey Marketing juga berkait rapat dengan Ezey Concept Sdn bhd dan PC Mechanix. Ezey concept merupakan syarikat SeniReka Grafik, Multimedia, Information Technology.

Kemana duit anda dilaburkan? itu soalan utama kan?
Kebanyakkan syarikat2 bumiputera kita terlalu mengharap kepada pinjaman bank/peminjam wang berlesen @ along/TUKUN. PErsoalan yg bermain difikiran ialah bila kita pinjam bank RM100,000 contohnya, jumlah pembayaran balik ke bank mengikut tempoh yang ditetapkan ialah menghampiri ke RM200,000++ lebih kurang la. Jadi lebihan yang dari asal 100k tu dalam islam dipanggil riba' dan sudah tentu peminjam yg membayar dan bank yg charge tu mendapat dosa riba dan kita mendapat dosa syubahat, betul atau tidak pernyataan saya ni harap saudara2 tolong memperbetulkan.

Jadi daripada dia membayar keuntungan syarikat utk membayar riba' bank, 2kali telah berfikir utk mendapatkan saham dan modal dari org awam tertumpu kepada mereka yg mampu dan sederhana bukannya dari pengaruh2 besar sebab 2kali cuba membuka revolusi perniagaan masa kini. Tetapi dengan nama 'saham', terlalu banyak proses yg perlu dilakukan, Ezey Marketing cuba menjana modal dengan 2kali berasaskan periklanan. Kerana cas untuk periklanan di laman web dibenarkan oleh cyberlaw dan pulangan kembali 150% adalah hadiah daripda penjual (macam kita beli powerroot dapat hadiah 1 juta, legal ke illegal???)

Duit yg dijanakan oleh Ezey Marketing dan syarikat2 lain bukannya 100% dari wang yg anda laburkan, ingat!.. tetapi 70% darinya adalah dari En.Din. Dan apabila jaminan 30hari telah dijanjikan kepada semua pembeli lot, maka Ezey Marketing, Ezey Concept Sdn bhd dan PC Mechanix terpaksa bekerja dengan 100 kali ganda untuk menjana keuntungan syarikat sebab alasan xde modal sudah tiada lagi.. Alhamdulillah setakat ini perjalanan syarikat amat baik.

Bagaimana potensi syarikat jatuh?? dapat ke dia bayar??
Ezey Marketing, telah 'standby' backup plan dimana 50% dari modal yg digunakan utk projek2 syrikat di letakkan sebagai standby andainya berlaku kemerosotan dalam perniagaan, duit anda akan dibayar menggunakan duit standby kerana itulah adalah jaminan 2kali untuk pengguna.. Menurut en.din, walaupun apa terjadi, wang2 ahli (anda) diutamakan dahulu.

Kesimpulannya, wang anda bukanlah dilaburkan utk tujuan ntah apa2 seperti forex (en.din pun xtau main forex), perniagaan haram seperti cetak rompak dan sebagainya.

Lebih lanjut boleh tanya en.din sendiri masa buka puasa nanti.. Aku cuma sampaikan apa yg aku tau dan aku lihat.. 

 

DISINI SAYA INGIN PAPARKAN PERBUALAN ANTARA SEORANG YANG TELAH MELABUR DENGAN ADMIN 2KALI.COM UNTUK TATAPAN SEMUA

Muhammad Farhan Hafiz September 23 at 4:16pm
salam bro ni admin@staff 2 kali ke?
 
Syahrulhafiz Abu Samah September 23 at 4:23pm
salam,
saya admin 2kali.com. betul, leh telefon office kalo x caya..

Muhammad Farhan Hafiz September 23 at 4:27pm
alhamdulillah..senang sy nak berhubung..sy mempunyai prospek yg besar di UIAM..sal xde sorang pun buat lg benda ni selain saya..kalo saya ade masalah,saya kontek bro trus leh?1 lagi..bro leh terang tak macam mana 2kali ni leh dikatakan halal..saya tahu ia halal,tp saya nak tahu dari admin sendiri..takut saya salah paham.

Syahrulhafiz Abu Samah September 23 at 4:32pm
boleh pm sy xde masalah...
bisnes halal sebab 1stly kite cume jual lot iklan saje, dan yg kedua kite ada side business seperti car rental, graphic design, multimedia, namecard printing dan IT projek.
side business kita juga menjana sales dan kita menggunakan modal yg ada untuk gain profit dan sebab tu lah kita mampu beri pulangan kepada ahli-ahli.

Muhammad Farhan Hafiz September 23 at 4:52pm
ooo sy paham2..satu lg sy nak confirm kan..adakah fakta dalam artikel yg ditulis sape ntah ni benar,sal saya dah sebarkan kat org..takut salah faktanya kang ssh saya nt... http://bizon9modalkecil.blogspot.com/2010/08/wajib-baca-2kalicom-no-risk.html thank u bro sal sudi luangkan masa melayan pertanyaan saya..

Syahrulhafiz Abu Samah September 23 at 5:07pm
itu mcm citer kawan dgn kawan.. untuk tujuan promosi tak perlu ayat panjang lebar mcm karangan ...kite memg guna duit tu untuk bisnes untuk syarikat2 yg ada. memang betul. cuma kita bukan saham..
guna ayat simple je pon bole tarik perhatian sebab kalo aya panjang tak semua orang baca...kite sendiri pon malas nak baca kalao ayat panjang2..
maybe leh try guna ayat mcm ni;
Jana income bersama 2kali.com1.pasif income 30 hari dpt duit2. referal income setiap hari Rabu dpt duit..

Muhammad Farhan Hafiz September 23 at 5:36pm
orait..thank u admin kerana bg nasihat..tp kalo sy xbg org baca citer tu,amat la susah nak terang kat org melayu yg kebnyakan skeptical ngan bisnes2 mcm ni..diorg byk sgt tnya..mmg la kalo bleh malas nak terang..tp diorg ni byk masalah kewangan dan biasa ditipu ngan bisnes mlm dan sebagainya,diorang mmg berminat tp takut2..saya sendiri pernah ditipu rugi rm2000 begitu sahaja sal join luxor network suatu ketika dulu..sal tu saya perlu cari bukti sedemikian rupa utk meyakinkan org yg bisnes ni btol dan xharam..sesetengah dari mereka xterima penerangan yg ringkas dan tanpa bukti..kalo dah pihak admin bg kata2 mcm ni bertambah yakin lah saya yg bisnes ni telus..kalo bro ade masa,hehe saya ingin lg bertanya..maaf jika bro bosan,tp sy perlu tahu,untuk membawa ramai prospek join 2kali..saya teliti bisnes 2kali ni juga memakai sistem yang pernah digunakan RED TAGGY..bezanya hanya produk..RED TAGGY jual ebook dan 2kali jual lot iklan..pihak RED TAGGY sudah bungkus..dan ade pelanggan dia xdpt pulangan langsung,malah modal pun xdpt..sekiranya side bisnes company2 EZEY CONCEPT,EZEY MARKETING DAN PC Mechanix mengalami kerugian yg teruk,saya xmintak,tp biasa lah bisnes,mmg ade risiko,xleh lari..dapat tak 2 kali bayar at least modal kesemua pelanggan dia balik?Red Taggy lesap bgitu sahaja..ksian saya tgok pembeli produk diorg..bile dah percaya,byk la modal diletaknya..dan rugi begitu sahaja..sy teliti di website 2kali ade polisi 30days money back guarantee,boleh ke polisi tu digunakan sekiranya 2kali sudah tidak mmpu mebayar untung ke pelanggan2 nya..itu amat penting utk dijawab..sy harap admin jawab ye setulus,seikhlas mungkin..jika cakap itulah risiko join benda ni,modal anda mungkin lesap sekiranya 2kali tak mmpu menanggung bayaran disebabkn kerugian,saya boleh take note nanti,sal nt org paham dan saya paham,bisnes 2kali adelah risk free..

Syahrulhafiz Abu Samah September 23 at 5:49pm Report
kita dah tengok red taggy, cume beza dia dia jual e-book, memang betul apa yang farhan cakap tu.. kita berani beri jaminan 30 hari selagi tiada masalah. Setakat ni bisnes berjalan seperti biasa.
'' boleh ke polisi tu digunakan sekiranya 2kali sudah tidak mmpu mebayar untung ke pelanggan2 nya..itu amat penting utk dijawab ''
yep kita mampu bayar sekurang-kurangnya modal asas jika perniagaan mengalami masalah...
cuma doakan encik Din dan admin2 panjang umor dan bisnes maju supaya dapat meneruskan komitment kami...
jika ada masalah di kemudian hari bolehlah contact admin yang ada ataupon saya, kite setelkan...

Muhammad Farhan Hafiz September 23 at 6:02pm
saya doakan agar semuanya bertahan lama sebagaimana keadaan hari ni..insyaALLAH jika 2 kali adelah bisnes yang btol2 tulus dan btol2 ingin membantu org ramai,why not 2kali xleh dpat support kerajaan mcm ASB..walaupun 2kali xleh mencapai tahap seperti kepercayaan org pada ASB,jika bisnes ni btol flow nye..saya xnampak 2kali leh jatuh..ape pun harap sukses 2kali..dan walaupun sy msih dpt income rm100 ke rm200 je dengan 2kali setiap minggu..tp dengan support 2kali mcmni sy x teragak2 nak ajak org dah..terima kasih kerana meyakinkan saya,walopown sy dah yakin sebelum ni,dengan penerangan bro sy jd lebih lega..ALHAMDULILLAH..terima kasih 2kali byk2..saya xtau nak ucap ape lg,tahniah ke..semoga sukses dalam perniagaan 2kali..

Syahrulhafiz Abu Samah September 23 at 7:03pm Report
terima kasih. sy pon doakan farhan sihat dan bahagia selalu.
 
P/s:Tidak ade sedikit pown tokok tambah yg saya lakukan dalam perbualan ini,ni perbualan sebenar sebagaimana tarikh 23/9/2010 ..saya dah cari bukti sebegini rupe,kalo xmau join jugak saya xder masalah..sape yg berminat leh la join...

p/s: perbualan diatas merupakan perbualan yang memg terjadi...kita boleh lihat 2 kali ini tidak menjalankan perniagaan yang haram so apa yang kita dpt adalah halal...jika ada yang berminat sila klik link disebelah ini ye : www.2kali.com/?s=6071

Selamat Datang Usahawan Internet

“Siapa Lagi Di Antara Anda Yang Ingin Menghasilkan DUIT Di Internet Dengan Sistem Kami Yang Boleh Dilakukan Oleh Sesiapa Saja Secara Online Atau Offline.. 2 Kali Pendapatan…Biar Kami Tunjukkan”


Kepada ‘PENCARI’ Pendapatan Tambahan Di Internet,


Adakah anda salah seorang yang masih tidak mampu menghasilkan sebarang pendapatan dari internet. Hasil dari penelitian saya beberapa tahun ini mendapati masih ramai lagi yang masih tidak mampu menghasilkan pendapatan tambahan internet yang stabil, walaupun sudah lama berada di dalam bidang internet. Dan ini hasilnya, satu sistem lengkap untuk mereka yang masih belum berjaya. Internet tidak mengenal siapa yang buta atau celik IT, Semua orang boleh berniaga dalam internet dan menjana pendapatan melaluinya. Sebelum saya teruskan saya ingin jelaskan bahawa, anda tidak perlu

TIDAK Perlu Pening Kepala Nak Belajar Blog Wordpress sebab kami akan sediakan referrel page untuk anda..
TIDAK Perlu Beli Domain dan Hosting sebab kami sediakan portal pengiklanan untuk anda..
TIDAK Perlu Menaja sebab anda tetap akan membuat keuntungan tanpa perlu menaja
TIDAK Perlu Mencari Trafik untuk Produk Anda sebab kami akan sediakan trafik untuk melihat produk anda.
TIDAK Perlu Komputer & Internet sebab anda boleh menyemak akaun anda melalui SMS…
TIDAK Perlu Tunggu Lama Untuk Dapat Duit sebab kami akan kreditkan akaun anda setiap Minggu
TIDAK Perlu Log-in Untuk Mengeluarkan Duit sebab kami uruskan bayaran anda dan menghantarkan SMS jika akaun anda telah dikreditkan..

Dan ini yang hanya anda perlukan…
Komputer atau Handphone
Sebab untuk hidup


…Tak Susah Menambah Pendapatan Di Internet Menghasilkan duit di internet bukanlah bergantung pada tool yang anda gunakan, semua nak ‘PRO’, nak beli software ratus-ratus baru boleh buat duit, BUKAN juga sebab anda pandai terknikal, pandai install script itu dan ini atau pandai buat web yang canggih-canggih…BUKAN! BUKAN!..anda silap! Cukup dengan mempunyai Sistem yang boleh membantu anda dan Mindset yang betul. Ya! kami menyediakan ‘SISTEM’ untuk menghasilkan ‘Duit Sebenar’ di Internet..

..Tak Perlu 1001 Cara, Cukup Dengan 1 Cara Yang ‘Menjadi’.. Ini satu lagi masalah besar kita, sekejap nak buat adsense, sekejap nak buat MLM, sekejap nak buat sistem Matrix, sekejap itu dan ini dan akhirnya tiada satu pun yang jadi. Semasa mula-mula menceburi dunia internet saya membaca banyak ebook tentang cara nak buat duit di internet, semuanya ‘macam’ boleh buat duit..memang pening! tak tahu nak buat yang mana dulu..masa tu saya dah terkena penyakit ‘information overload’ bila nak buat yang ni, rasa yang ni pulak lagi ok..jadi confuse, TAPI..bila 1 teknik dah menjadi dan dah boleh dapat income tiap-tiap bulan yang lain pasti boleh ok..Ada 1001 cara untuk dapat duit di internet ini, dan anda TIDAK perlukannya, bagi orang baru cukup dengan satu cara dahulu dan usahakan sehingga menjadi.

…Berhenti ‘BERANGAN’ Untuk Mendapat RM 10,000 Sebulan Internet hari ini dipenuhi dengan tawaran ‘HEBAT’, pendapatan berjuta dari pelbagai program internet..sehingga banyak pihak menganggap semua benda di internet adalah TIPU dan KARUT. Malah saya dan rakan-rakan yang menjalankan perniagaan internet juga dianggap tipu. Berhenti berangan mendapatkan pendapatan lima angka sebulan selagi anda belum berjaya mendapatkan RM1000 pertama di internet dan pastikan ianya berterusan setiap bulan.

..Bagaimana Caranya.. Kami akan menunjukkan anda sistem kami di mana anda boleh mendapatkan 2 kali pendapatan dalam satu sistem. Sistem Affiliate yang terbaru ini mampu mengubah dan menjadikan anda seseorang. Kami menyedikan ruang pengiklanan secara online kepada anda. Dengan menyertai Sistem kami anda bukan sahaja mendapat 2 kali pendapatan malah boleh mengiklankan produk atau perkhidmatan anda secara online.

2 x Pendapatan.. Anda boleh mendapat 2kali pendapatan dengan sistem kami, Pendapatan dari usaha anda dengan komisen bermula daripada 8% atau dengan pendapatan Lot iklan anda. Nak tahu lebih lanjut.. Bagaimana Caranya anda perlu menyertai kami.. Jaminan Kami 30 Day Money Back Guarantee. Selepas 30 hari Kami pulangkan semula wang anda jika anda tidak berpuas hati dengan perkhidmatan kami.
http://img441.imageshack.us/img441/7759/twotimes2u.jpg

Masa Depan 2kali.com ??

Salam,

Bakal Prospek : "Bro, rasa2 ko berapa jauh 2kali.com ni boleh pergi?Berapa lama dia bleh bertahan??"
aBe_kun : "Wallahualam...doakan yang terbaek untuk 2kali.."

Bakal Prospek 2 : "Adakah nasib dia akan sama seperti Abtaufan, Swisscash dan yang terbaru Redtaggy??"
aBe_kun : "Wallahualam...doakan yang terbaek untuk 2kali.."

Bakal Prospek 3 : "Jawapan bro kurang jelas la...sepatotnya bro lebih peka dan faham ngan keadaan syarikat sebab bro dah lama join mende nih..."
aBe_kun : "Wallahualam...doakan yang terbaek untuk 2kali.."

Sumber : Chatting via YM dengan prospek baru.

Huhu...itulah sebahagian dari soalan2 terkemuka yang sering diajukan prospek2 terhadap saya...apa lagi yang saya boleh katakan?Saya bukanlah pengurus besar dalam syarikat Ezey Marketing yang layak membuat statement tentang masa depan 2kali.com...saya juga sama seperti anda....ahli 2kali.com...cuma bezanya...saya menyertai lebih awal dari anda...hehe...pening2...

Susah ingin diperkatakan dengan masa depan 2kali.com.Memang tidak saya nafikan...naseb bisnes2 pasif sebelum ini yang cukup 'hot' dikalangan kita yang mencari pendapatan di internet. Jika anda seorang pasif tegar...pastinya anda amat familiar dengan bisnes 'Redtaggy'...bagi saya...bisnes ini adalah pencetus revolusi baru bagi arena pendapatan pasif di negara kita...


Namun, segala2nya cuma tinggal sejarah...Redtaggy hilang begitu sahaja...thread di Carigold mula riuh rendah mencari khabar berita mengenai owner dan company...tapi apa lagi yang boleh dilakukan?Bagi yang awal menyertai...naseb mereka tidak seburuk yang baru menyertai...baru berniat nak pasang lukah di lubuk baru...ingatkan dapat la tambat ikan tilapia buat 3rase...rupa2nya??Tulang je tinggal...daging habis kena baham ngan pemilik lubuk..dapat la jugak 3 rase...Sedih + Kecewa + Gundah Gulana...

Ada juga yang cuba menyamakan bisnes 2kali dengan Redtaggy...bagi saya...memang ada perbezaannya...cuba kita kaji sket...









Redtaggy
Dilancarkan : Hujung bulan Mac 2010
Tamat : Awal bulan 7(start menyepi)
SSM : Entah
Produk : E-book
Modal : sehari RM100(maksimum)
Tempoh menunggu : 10 hari
Pulangan : 140%( RM140 )
Company : xwujud atau xpernah disahkan oleh ahli
Owner : Sam (Entah sape2)
Gambar Owner : Tiada
Pekerja : Entah
Live support : Tiada
No telefon : Tiada
E-mail : redtaggy @yahoo.com atau admin@redtaggy.com
Aktiviti bersama ahli : Tiada


2kali
Dilancarkan : 21 Jun 2010
Tamat : Still Ongoing
SSM : Ada (001961614-A)
Produk : Lot iklan
Modal : sehari RM3000(maksimum), selepas itu dikenakan 7 hari tanpa topup
Tempoh menunggu : 30 hari
Pulangan : 150% via ewallet, request 3-5 working days
Company : Ezey Marketing, Jv by Ezey Concept and PC Mechanix(disahkan wujud oleh ahli2 di CG)
Owner : Encik Izzudin
Gambar Owner : Ada(Boleh rujuk Facebook 2kali)
Pekerja : 10 orang dan bakal ditambah (dalam perancangan)
Live Support : YM atau Facebook
No telefon : 6019-7875283(hp), 07-2414166(Landline)
E-mail : duakalidua@ymail.com
Aktiviti bersama ahli : Majlis berbuka puasa di Penang,KL,Terengganu dan Johor, road tour di Sabah Sarawak.


Bukti Syarikat 2kali.com (Ezey Marketing) berdaftar dengan SSM. Ini adalah keratan dari laman web SSM.

Terpulang pada anda untuk menilai sejauh mana ketelusan program 2kali. Tiada bisnes di dunia ini yang free risk. Semakin besar pelaburan anda, semakin tinggi risikonya. Inilah hakikat yang perlu ditanggung seorang pasif tegar. Jangan pula bila berlaku sesuatu yang x best, anda mula memarahi upline2 dan menuntut hak anda...rasa2nya...budak kecil pon pandai claim duit kat pakcik aiskrim kalo x sedap aiskrim tu...bukan claim kat kawan dia yang ajak dia beli aiskrim sama2....

Kadangkala ada yang berkata...
"saya nak tengok dulu sejauh mana program ini berjalan...kalau ok, saya join.."
 ataupun..
"Aku dah selalu sangat tengok program macam ni...semua kawan2 aku dah teruk kena tipu.."
ataupun..
"betolke program ni???macam senang sangat nak dapat duit!"

Segala-segalanya terpulang pada anda. dalam anda sibuk menilai sesuatu terlalu lama. yang lain sudah banyak menuai hasil tuaian. fikiran kita sempit kerana kita sebok mengungkit kegagalan orang. bak kata yang pakar..

"Orang yang ingin kaya selalu dikatakan 'mata duitan'...sebenarnya mereka bukan 'mata duitan'...mereka ialah 'mata peluang'...dan setiap peluang itu ada pasang surutnya..."


So, kepada yang baru-baru nak berjinak dengan bisnes di internet, segala-segalanya adalah possible. Cuma perlu pandai dalam memilih dan merangka strategi untuk berjaya dalam bisnes. dah terjun, kena la pandai berenang. dah tak pandai berenang, kena la sediakan pelampung. Semoga anda berjaya dalam apa yang anda ceburi.

Salam Pasif Dari Saya.